Sähkökiukaat

Nurmijärven varastolta Narvi sähkökiukaisiin vastuksia, tehokortteja, ohjaimia, lämpötila-anturit noudettavissa vai tarvitsetko ne asennuspalvelun kera?

Kiukaat kotitalouskäyttöön :

Narvi Oy mallistosta löytyy jokaiselle jotain.

Narvi Velvet, sähkökiukaiden "lippulaiva"

Narvi Trio, tyylikäs erikoiskiuas  

Narvi Slim, kapeaan pitkulaiseen tilaan

Narvi Style, sisustajan toive

Narvi Löylyvalmis, aktiivisen perheen saunottaja 

Narvi perus sähkökiukaat, joko ohjaimella tai käyttökytkimillä

Myös pienemmät Narvi Ultra malliston kiukaat

Teholuokat 6,0 - 10,5 kW, saunahuone 6 - 18 m3

Yhteisö ja laitoskäyttö :

Narvi Oy mallistosta löytyy yhteisö ja laitoskäyttöön erikoiskiukaita.

Narvi Ultra Small, Narvi Ultra ja Narvi Ultra Big mallit.

Näiden ohjauskeskukset sekä tarvittavat tehoyksiköt.

Kiuastehot 9 - 33 kW, löylyhuoneisiin 8 - 66 m3.

Lämpötila-anturin sijoitus Narvi kiukaille :

Sähkökiukaassa on aina termostaatti ja ylilämpösuoja. Ne voivat olla erilliset komponentit tai yhteinen lämpötila-anturi.

Termostaatti säätää kiukaan normaalia asetettua käyttölämpötilaa.

Jos termostaatti on rikki, ylilämpösuoja on viimeinen varokeino estämään kiukaan  ylikuumenemista turvallisuutta vaarantavalle alueelle.                                                  Ylilämpösuojan pitäisi toimii vain harvoin normaalikäytössä.                                                         Jos ylilämpösuoja reagoi usein, on syytä selvittää missä on häiriö !

Huolehdi siitä, että tuloilma ei pääse puhaltamaan termostaattiin, jolloin termostaatti lähettää väärää tietoa kiukaalle ja "narraa" kiukaan ylikuumaksi. On huomattava turvallisuusriski ja aiheuttaa myös lähes aina kiukaalle vaurioita.

Noudattakaa asennusohjeessa olevia etäisyysvaatimuksia, tuloilman ja lämpötila-anturin kesken !                                                                                                                               Ulkoisessa lämpötila-anturissa on lämmön mukaan säätyvä termostaatti ja ylilämpösuoja samassa kotelossa.

Ulkoinen lämpötila-anturi pyritään sijoittamaan kiukaan keskilinjaa noudattaen, 10 cm katosta alaspäin. ( Kuumin kohta saunassa, jota pitää valvoa/suojata ) Jos kiuas on kulmaan asennettuna, lämpötila-anturi voi olla kummalla seinällä vain, mihin helpoiten saa asennettua. 

Tuloilmaan pitää jäädä 1000 mm vapaata tilaa, suunnattava tuloilma venttiili voi olla 500 mm päässä lämpötila-anturia. Jos tuloilmaventtiili on lähempänä kuin 500 mm pitää tehdä erikoisjärjestelyjä, ole näistä suojauksista erikseen yhteydessä.